T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / TUZLA - Tuzla Halk Eğitimi Merkezi

Erasmus+ KA2 Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar (Yenilik Geliştirme) Projesi Kabul Edildi

PROJENİN TANIMI

Program: Erasmus+ KA2 Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar (Yenilik Geliştirme) Projesi

Projenin başlığı: “REBUILDING THE LIVES IN THE LAND OF HOPE (UMUT ÜLKESİNDE YAŞAMLARI YENİDEN KURMAK)

Projenin süresi: 24 ay

Proje Destekçisi: Türkiye Ulusal Ajansı

Proje Yürütücüsü: Tuzla Halk Eğitimi Merkezi 

Proje ortakları: 
-Tuzla Kaymakamlığı 

- ASEV – İtalya (Bölgesel Kalkınma Ajansı)
- The Institute of Entrepreneurship Development (Enstitü) – Yunanistan
- Comune di Magenta – İtalya (Magenta Belediyesi)
- Integration För Alla – İsveç (STK)
- Association Terra Vera – Slovenya (STK)
- Stowarzyszenie Klub Sportowy ACTIVITA – Polonya (STK)

Projenin özeti: 
Dünyada ve komşu ülkelerimizde yaşanan çatışma ortamından kaynaklanan sorunlar nedeniyle bir çok insan mülteci ve göçmen durumuna düşmüştür. Özellikle Suriye’deki çatışma, Mart 2011’de insani trajediye dönüştü. Hiç bir yaşam güvenliğine sahip olmayan Suriyeliler, ülkemize ve diğer Avrupa ülkelerine göç etmeye başladılar. Sonuç olarak, Türkiye yaklaşık 3 milyon Suriyeliye kucak açtı ve bu kişiler, Türkiye’nin sınır illerinde oluşturulan mülteci kamplarına ve ülkemizin diğer bölgelerine yerleştirilmiştir. Avrupa Komisyonu İnsani Yardım ve Sivil Koruma Ofisi’nin Şubat 2016 tarihinde yayınladığı rapora göre; bölgemiz ve Avrupa ülkeleri 2. Dünya savaşından sonra görünen en büyük insani krizle yüz yüze kalmıştır. Türkiye, dünyada en fazla mültecinin yaşadığı ülkeler arasında başı çekmektedir. Ayrıca Türkiye, Yunanistan, İtalya gibi ülkeler Orta Doğu, Asya ve Afrika ülkelerinden güvenlik ve çalışma amaçlı gelen mülteci, göçmen ve sığınmacıların önemli durakları arasında yer almaktadır.

Bu proje ile ortak ülkelerde bulunan mülteci ve göçmenlerin, içinde bulundukları topluma sosyal ve ekonomik açıdan entegre olmalarına yardımcı olmayı hedeflemektedir. Bu bağlamda projemizle hedef grupların temel ve anahtar becerilerini arttırarak topluma uyumlarını kolaylaştırılması amaçlanmaktadır. Projenin başında bölgemizde ve ortak ülkelerde bulunan mülteci ve göçmenler hakkında güncellenmiş verileri toplamak hedef grubu doğru tanımlamak amacıyla ihtiyaç analizi çalışması gerçekleştirilecektir.

Bu hedefleri gerçekleştirmek amacıyla proje ortağı ülkelerdeki ortaklarımızla birlikte 2 modül oluşturulacaktır. Bu modüllerden birincisi, sosyal entegrasyonu sağlamaya yardımcı olacak en önemli araçlardan biri olan ev sahibi ülkenin dilini öğretmek amacıyla “dil eğitimi” modülüdür. Modül oluşturulduktan sonra proje ortağı her ülkede hedef kitlenin katılacağı dil kursları ile günlük hayatını kolaylaştıracak toplumsal bütünleşmelerine yardımcı olacak uzman eğitimciler eşliğinde oluşturulan modüle uygun olarak dil kursları düzenlenecektir.

Projenin diğer önemli bir faaliyeti ise, mültecilerin ve göçmenlerin temel dijital becerilerini ve dijital okur yazarlığını arttırmak amacıyla ortaklarla birlikte modül oluşturmak ve bu oluşturulan modülün yerel olarak açılacak kurslarda uygulanmasıdır.

Proje kapsamında çoğaltan etki ve yaygınlaştırma faaliyeti olarak biri Türkiye’de diğeri İtalya’da olmak üzere göçmenlere dil öğretimi ve dijital beceri kazandırma içerikli 2 adet konferans düzenlenecektir. Böylece hem projenin çıktılarını yaygınlaştırma hem de mülteci ve göçmenlik konularında toplumsal farkındalık oluşturma bağlamında bu etkinliklerin gerçekleştirilmesi büyük önem taşımaktadır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 10.10.2016 - Güncelleme: 27.10.2016 17:30 - Görüntülenme: 9129
  Beğen | 3  kişi beğendi