Ağu

Tuzla HEM ailesi olarak arduino kursuna katıldık.

Arduino Nedir?

Arduino, mikrokontrolcü kartları ve yazılım paketinden oluşan bir programlama platformudur. Öğrencilerden mühendislere, her kesimden insana hitap edebilmesi için kolaylık ön planda tutularak tasarlanmıştır. Kart üzerindeki mini bilgisayar (mikrokontrolcü), yazacağımız programa göre giriş ve çıkış bağlantılarını kontrol eder.

Arduino ile Neler Yapabilirim?

Arduino robotlar, insansız hava araçları (drone), akıllı ev otomasyonu projeleri gibi alanlarda sıklıkla tercih edilmektedir. Bunun yanı sıra Arduino ile yapabileceğiniz projelerin tek sınırı sizin hayal gücünüzdür. Aklınıza gelen hemen her çeşit projeyi Arduino kullanarak gerçekleştirebilirsiniz.

Ağu

Kurum müdürümüz Metin Çangır  Kocaeli/Kandıra Halk Eğitimi Merkezini ziyaret ederek yöresel el sanatları ve mesleki çalışmalar hakkında istişarede bulundu.Kandıra Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ayhan Kazancı´ya misafirperverliği için teşekkür ediyoruz.

Ağu

Bilimsel Tasarım- Maker Lap Atölyesinin kurulumu son hızla devam ediyor.
Tuzla da bir ilk.
Tuzla Halk Eğitimi Merkezi nin paydaş olduğu,Tuzla Kaymakamlığı´nın yürütücü olduğu, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) - Çocuklar ve Gençler Mali Destek Programı tarafından desteklenen “Potansiyelimi Keşfet, Geleceğimi Aydınlat” başlıklı proje kapsamında kurulan atölyede Tuzla’da eğitim gören öğrencilerimiz yetenekleri doğrultusunda eğitim alacaktır .

Tem

Bilimsel Tasarım- Maker Lap Atölyesinin kurulumu son hızla devam ediyor.
Tuzla da bir ilk.

Tem

Adım adım kodlama ve yenilikçi dijital eğitim adlı Erasmus+ programı KA1 2017 yılı Yetişkin Eğitimi personel hareketliliği projemiz kabul sürecine girdi.
Tuzlamıza hayırlı olsun

ADIM ADIM KODLAMA VE YENİLİKÇİ DİJİTAL EĞİTİM(STEP BY STEP CODING and İNNOVATİVE WAYS OF DIGITAL EDUCATION) projesinin önceliği BİT´nin aktif olarak kullanılarak personelin dijital kodlama, iletişim becerileri, dijital öğrenme artırılmasında aktif bir element olarak kullanılması amaçlanmıştır.

Kurslardan birincisi Portekiz Almada gerçekleşecek; Bilişim, kodlama, dijital öğrenme, medya okur yazarlığı, Teknoloji Geliştirilmiş Öğrenme konulu kurs 04-08.12.2017 tarihinde gerçekleşecek.

Kurslardan ikincisi İrlanda Duplin´de gerçekleşecek ;Bilişim, iletişim, kodlama, dijital öğrenme konulu kurs 02-08.07.2018 tarihinde gerçekleşecektir.

Kursun amacı, katılımcıların BİT´i sınıf ortamında kullanmalarını ve edindikleri becerileri öğretmek ve öğrenmek için BİT kaynaklarını kullanmak ve uygulamak için kullanmalarını sağlamaktır.

Pratik BİT araçlarının bir dizi kullanımına rehberlik ve nasıl öğrencileriyle öğretme ve öğrenme süreçlerine edilecektir. BİT´in öğrencilerin öğrenmesini nasıl geliştirebileceğini ve müfredatta öğrenme hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olabileceklerini yansıtılacak.Öğretmenlere, yeni bir çoklayıcılık ve eleştirel okuma yazma ilkeleri çerçevesinde BİT kullanarak öğrencileri için motivasyon faaliyetleri tasarlamaya ve uygulamalarına yardımcı olunacak. Katılımcılar uygulamalı atölye çalışmaları, interaktif oturumlar, işbirlikçi grup çalışması ve yansıtıcı çalışmalar yapacak. BİT´i sınıfta kullanmalarını ve öğretme ve öğrenme için BİT kaynaklarını kullanmalarını ve oluşturmalarını sağlanacak öğretmenler ayrıca, Bilgi ve İletişim Teknolojisinin sınıftaki eleştirel okuryazarlık kavramını ve öğrencilerin öğrenimi için içerdikleri sonuçları yeniden tanımlayabileceği yolları analiz etmek için oturumlar düzenlenecektir.